Text Size

Έως σήμερα, οι σημαντικότερες δράσεις που έχει ήδη αναλάβει η Εκτελεστική Επιτροπή είναι η σύνταξη Newsletters με αντικείμενο διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στο χώρο της διαιτησίας, η διοργάνωση της επίσκεψης Ελλήνων διαιτητών στα κεντρικά του ICC στο Παρίσι, η διοργάνωση ομιλίας του Γενικού Γραμματέα του ICC International Court of Arbitration, Αλέξανδρου Φεσσά, στο ICC Hellas και η διοργάνωση σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων (Webinars) με αντικείμενο επίκαιρα ζητήματα της Διεθνούς Διαιτησίας. Ανάμεσα στις επερχόμενες δράσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι η μετάφραση του Κανονισμού Διαιτησίας και ADR του ICC στα ελληνικά, η συνέχιση της σειράς Webinar με θέμα τη διεθνή διαιτησία, η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και pre-moot competitions στην Αθήνα.

6ο Webinar Διαιτησίας 10-3-2022

 Θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν:

- Διατάξεις κανονισμού ICC όσον αφορά στη Διαιτησία με διάδικο το κράτος ή κρατικούς φορείς- εμπειρία ICC.
- Η συμφωνία διαιτησίας σε ιδιωτική σύμβαση, επενδυτική συμφωνία η επενδυτικό νομό :   διάφορες αναμεσά σε εμπορική και επενδυτική διαιτησία.
- Συρροή παράλληλων διαδικασιών σε διαφορετικά fora εμπορική- επενδυτική.

 Αυτό είναι το έκτο κατά σειρά σεμινάριο (webinar) του ICC Ελλάς και οι ομιλητές θα συζητήσουν ζητήματα που ανακύπτουν από τη διεξαγωγή ακροαματικών διαδικασιών στη διαιτησία με διάδικο το Κράτος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΜΙΛΗΤΩΝ

 Η Κάτια Γιαννακά-Small είναι διαιτητής, σύμβουλος σε θέματα διεθνούς επενδυτικής πολιτικής, επενδυτικού δίκαιου και διαιτησίας, και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι Λέκτωρ στην Νομική Σχολή Gould του University of Southern California (USC) στο Λος Άντζελες όπου διδάσκει διεθνές επενδυτικό δίκαιο και διαιτησία. Διετέλεσε σύμβουλος της Νομικής εταιρείας Shearman & Sterling LLP στην Washington DC, αφού προηγουμένως διετέλεσε ανώτατος σύμβουλος στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφόρων (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας και στέλεχος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.).

 

Ο Επαμεινώνδας Τριανταφύλλου είναι ομότιμος εταίρος στην δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP στο Λονδίνο. Έχει πολύχρονη εμπειρία στην διεθνή διαιτησία ως συνήγορος εταιρειών, κρατικών φορέων και εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων αλλά και ως διαιτητής. Έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στο Μόνιμο Δικαστήριο Διαιτησίας στη Χάγη και Νομικός Βοηθός στον τ. Δικαστή Charles N. Brower του Δικαστηρίου Αμερικανο-Ιρανικών Διαφορών.

 

 

 

Ο Αναστάσιος Γουργουρίνης είναι Επίκουρος Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικηγόρος.

 

 

 

 

Η Στέλλα Λεπτουργού είναι Σύμβουλος, υπεύθυνη για την ομάδα της Ανατολικής μεσογείου και Μέσης Ανατολής του Δικαστηρίου του ICC International Court for Arbitration. Είναι δικηγόρος Αθηνών και Παρισίων. Κατέχει τίτλο σπουδών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τίτλο μεταπτυχιακών (LL.M) στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Paris II-Assas. Προ της απασχόλησής της στο ICC, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στον τομέα της διαιτησίας σε διεθνείς δικηγορικές εταιρείες (Shearman&Sterling, ThreeCrowns, DLA Piper, Leboulanger Avocats)