Text Size

Βιογραφικά Προεδρείου

Η Άννα Β. Καμαρίδη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πάντειου Πανεπιστημίου (Αθήνα 1998) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο International Business and Management στο Westminster Business School (London 2002). Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Οι σπουδές της σε συνδυασμό με την παράδοση της οικογένειάς της στο χώρο του χάλυβα, την καθιστούν άξια να επιχειρεί με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές. Βρίσκεται στους κόλπους του οικογενειακού ομίλου επιχειρήσεων από το 2003 και από τη θέση της Αντιπροέδρου του Δ.Σ, διοικεί τα τμήματα Διεθνών Αγορών, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Καμαρίδης GlobalWire.

 

 

Διακρίσεις και συμμετοχική δράση:

  • Μέλος ΔΣ του ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς), Εξαγωγικός Τομέας-2016
  • Τιμητική Διάκριση Επιτυχούς Επιχειρηματικής Δράσης ΕΒΕΑ-Athens Business Women Forum -2017
  • Women of Influence- 2018
  • Who is Who Women Leaders-2018
  • Who is Who Women Leaders-2019
  • Ιδρυτικό Μέλος του ICC WomenHellas Initiative - 2019
  • Μόνιμη Αντιπρόσωπος ICC Ελλάδος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων-Γενεύη (ICC Cοmission On Trade and Investment-Geneva)- 2020
  • Αποκλειστική Aντιπρόσωπος ICC Ελλάδος της Διεθνούς Επιτροπής Τελωνείων και Διευκόλυνσης Εμπορίου-Γενεύη (ICC Commission on Customs and Trade Facilitation -Geneva) -2020
  • Μέντορας στο Πανεπιστήμιο του Westminster London-2020
  • Πρόεδρος ICC WomenHellas-2021
  • Μέλος ΔΣ του ICC Hellas (Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο) -2021

 

Η Ειρήνη-Μαρίνα Βενιάμη γεννήθηκε το 1991. Με καταγωγή από τη Χίο, μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε αρχικά στο πανεπιστήμιο του Westminster του Λονδίνου Business Management και εμπορικό Δίκαιο (2008-2011). Έπειτα, συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους Shipping Trade and Finance (2011-2012) και Ναυτικό Δίκαιο (2012-2013) στα πανεπιστήμια Cass Business School και City Law School αντίστοιχα.

Παράλληλα, καταπιάστηκε ερασιτεχνικά με την μαγειρική, παρακολουθώντας μαθήματα στη σχολή μαγειρικής Le Cordon Bleu. Από το 2014 εργάζεται και διευθύνει με δυναμισμό, υπευθυνότητα, εντιμότητα, αφοσίωση και επιτυχία την Ναυτιλιακή Εταιρεία Golden Union Shipping, που εντάσσεται στον όμιλο οικογενειακών επιχειρήσεων Golden Union, έχοντας αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις χάρη στις σπουδές της και την εμπειρία μέσω της πρακτικής άσκησης που πραγματοποίησε σε άλλες Ναυτιλιακές Εταιρείες. Επιπλέον, είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας BeWise, που εξειδικεύεται σε υπηρεσίες ΙΤ.

Με μητρική γλώσσα τα ελληνικά, γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και έχει πολύ καλή γνώση γαλλικών. Ασχολείται εντατικά με τον κλάδο του real estate και με τα διπλωματικά. Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και έχει λάβει μέρος στο cluster Start-ups που διοργανώθηκε από το ICC Ελλάς το 2021.