Text Size

Χαιρετισμός Προεδρείου

ICC Hellas women Black

Μήνυμα Προεδρείου 25/11/21

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) με το γυναικείο παράρτημα του ICC Women Hellas, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία 2,5 ετών με παρακαταθήκη το σπουδαίο έργο της Κας Μαρίνας Οφλούδη-Γιαβρόγλου, ανοίγει νέα σελίδα.

To ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών  που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο  της Ελλάδας.

Τα μέλη μας, γυναίκες με διαφορετικά προφίλ, από διαφορετικούς χώρους, τη βιομηχανία, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την δικαιοσύνη, την παιδεία, τον πολιτισμό, την υγεία, τον αθλητισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Την ενθάρρυνση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή περισσότερων γυναικών στην οικονομική ζωή της χώρας και στον δημόσιο διάλογο.

Οι γυναίκες με τη συμμετοχή τους αποκομίζουν ξεκάθαρα οφέλη μέσω της κοινωνικής δικτύωσης, των συνεργειών, της συνδεσιμότητας, της προώθησης των επαγγελματικών τους σχέσεων και της επαφής με υψηλόβαθμα στελέχη. Με την αλληλεπίδραση και την ενδυνάμωση ανά κλάδο, αντλούν έμπνευση και ιδέες που επιφέρουν την οικονομική και προσωπική τους ανάπτυξη, την καταξίωση, το κύρος και την επιρροή.

Το International Chamber of Commerce (ICC) που ιδρύθηκε το 1919 είναι ο παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός, που εκφράζει με κύρος τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συνεργάζεται στενά με τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΟΣΑ και άλλα διακυβερνητικά φόρουμ, συμπεριλαμβανομένου του G8 και G20, όπου είναι η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας. Εθνικές επιτροπές, ομάδες και άμεσα μέλη αποτελούν το παγκόσμιο δίκτυο που κάνει το ICC μοναδικό μεταξύ των επιχειρηματικών οργανισμών.

Τα μέλη του ICC μέσω των εθνικών επιτροπών, ενημερώνουν τις κυβερνήσεις τους για τις διεθνείς επιχειρηματικές εξελίξεις και ανησυχίες. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στο να είναι η Ελληνική «σημαία» παρούσα στις παγκόσμιες διαβουλεύσεις του ICC και στη παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

 Η νέα εποχή για την ελληνική οικονομική εξωστρέφεια απαιτεί ισχυρά αντανακλαστικά και ενεργό συμμετοχή και δράση.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο  members@iccwomen.gr ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Με εκτίμηση

                                                                                                                                                                                                                                                Άννα Καμαρίδη- Ειρήνη Βενιάμη